حتماً تا به حال تصاویر زیادی را از زنان دوره قاجار بویژه دوره ناصری دیدهاید و شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که چرا آن زنان تا این حد چاق و فربه بودهاند. یکی از دلایلش علاقه مردان به زنان چاق بوده!
طایفه قاجار، آخرین سلسه ترک تبار حاکم بر ایران بودند که حکومت آنها به دست رضا خان پهلوی برانداخته شد. در زمان قاجار نیز مانند سایر طوایف ترک زمامدار حکومت ایران، چاقی یکی از ملاکهای زیبایی و دلربایی زن به شمار میرفت! البته این مسئله در زمان قاجار به اوج خود رسید و مردان قاجار بیش از سایر سلسلههای ترک به این موضوع اهمیت میدادند.
در زمانهای قدیم (پیش از رنسانس) چاقی در کشورهای غربی نشان از ثروت و مکنت بود و این طور تلقی میشد که افراد چاق است، توانایی خوب خوردن و چاق شدن را به واسطه ثروتمندی، دارند. این مسئله تا جایی در میان طبقه اشراف غرب حائز اهمیت بود که حکام و ثروتمندان پس از صرف غذا به عمد (مثلا با بردن انگشت به حلق) کل غذای خورده شده را برمیگردانند تا معده خالی شود و از نو به خوردن بپردازند! در مقابل فقرا، هیکلهایی نحیف و لاغر داشتند که ناشی از عدم بضاعت مالی و صرف غذای مناسب تلقی میشد اما چاقی در میان قاجاریان، نوعی زیبایی برای زنان به شمار میرفت. چنان که با دقت در عکسهای به جا مانده از آن دوره درمییابیم، تعداد زنان چاق بسیار بیشتر از مردان فربه بوده است.
ایرانیان ملاک زیبایی زن را به جای صورت، به چاقی اومی دانستند و همواره زنان فربه، از محبوبیت بیشتری در دربار شاهان قاجار برخوردار بودند. کارلا سرنا، نویسنده و روزنامه نگار فرانسوی پس از دیدار با انیس الدوله در سال ۱۲۹۴ هجری قمری، در خاطرات خود درباره وی می نویسد:
بسیار چاق و درشت اندام است و غذای زیادی می خورد… حتی به من خورده می گیرد و لاغر و خشکیدهام… می گوید مردان ایرانی زنان چاق را دوست دارند و هر چه زنی فربه تر باشد نزد شوهرش عزیز تر و مقرب تر است…
همچنین نقل کرده اند که روزی یکی از اشراف زادگان اروپائی در این باب از شاه قاجار سوال می کند و جویای علت می شود که چرا زنان چاق در دید او زیباترند و شاه قاجار در پاسخ می گوید:
شما به هنگام مراجعه به قصابی گوشت می ستانید یا استخوان!؟
در میان همین زنان چاق، علاوه بر شکم بزرگ، داشتن غبغب یکی از مهم ترین زینت های زن به شمار می رفته است و باز نقل می کنند انیس الدوله (که زیباترین زن عهد قاجار با معیار آن زمان به شمار می رفته) دارای غبغبی بسیار بزرگ و به اصطلاح هفت طبقه بوده است.
مطالب سایت خیلی جذاب و عالیهههه سعی میکنم بیشتر به سایتتون سربزنم
ممنون از این همه لطف و انرزی
خیلی جالب بود ممنون از اشتراک گذاریتون
سپاس از شما دوست عزیز
واقعیت داشته ؟؟؟ البته هر دوره ملاک های خاصی برای انتخاب همسر درنظر میگیرن آقایون محترم….
بله واقعی هست . سلیقه ها در گذر زمان تغییر میکنه
متشکر از محتوای خوبی که در وبسایتتون قرار دادید
سپاس فراوان از محبت شما دوست عزیز
خیلی ممنونم بابت انتشار این مقاله خوب و مفیدی که در وبسایت قرار دادید .. به امید موفقیتهای روز افزون
سپاس فراوان از شما دوست عزیز
سلام عرض ارادت
من از وجود این سایت بینهایت متشکرم
ممنون از این همه انرژی مثبت
ممنون.مقالات شما واقعا عالی و به روز هستند.خسته نباشید
خوشحالم که توانستیم رضایت شما رو جلب کنیم
خخخ خیلی جالب بود واقعا
خوشحالم تونستیم نظر شما رو جلب کنیم
خیلی ممنونم بابت انتشار این مقاله بسیار مفید و کاربردی موفق باشید
خوشحالم که این مقاله مورد پسند شما واقع شد
هه هه قیافه شونو شبیه بقیه پول ماسته وای پاچیدم از خنده خداییش خیلی …. بودن گرفتی منظورمو خخخ
بله گرفتم دوست عزیز
واقعا جالب بود. توو همه عکسها هم یه شکلن
سلام ممنون از سایت خوب و این مطلب جالب و بامزتون :))
خب با گذشت دهه ها و قرن ها ملاک های زیبایی شناسی دستخوش تغییراتی میشه . مثلا الان و در زمان حال زنان چاق به هیچ وجه جایگاه و ارزشی ندارن و ملاک زیبایی بر لاغر بودن و فیت بودن هیکل هاست :)) خب این یه حقیقتیه و بهتره دختران و خانم ها همیشه ورزش کنن و به این موضوع توجه کنن تا یه شوهر خوب گیرشون بیاد 🙂 مزاح کردم ولی واقعا دارم فکر میکنم در زمان قاجار حاضر بودن اینقدر بخورن و بخورن تا بترکن تازه خوشگل هم به نظر میومدن و مردم فقیر و بیچاره از گرسنگی سوء تغذیه میگرفتن و حتی میمردن . من اگر کاره ای در اون دوره بودم با استفاده از یک هلی شاتمثل پهپاد های سمپاش زمانی که پولدار ها در یک مهمانی و ضیافتی در یک باغ سرباز در حال تناول کباب غاز و آلوی برغان بودن از بالا روی غذاهاشون سم میریختم تا بخورن و بمیرن که شاید درس عبرتی برای بقیه پولدارا میشدن و کلا سرنوشت اغنیا و فقرا در تاریخ دستخوش تغییراتی میشد :))
خیلی جالب بود.ممنون از شما.
سپاس از شما
سلیقه ها در گذر زمان تغییر میکنه
سلام
مقاله تون عالی بود
سپاس
ممنون