از شواهد چنین برمیآید که پس از آن که نیاکان ما یاد گرفتند که چگونه مشتهایشان را حواله صورت همدیگر کنند، صورتهای ما این گونه فرگشت یافت تا آسیب ناشی از مشتزنیهای وحشیانه به کمترین مقدار ممکن برسد. پژوهشگران ساختار استخوانی استرالوپیسها (نوعی انساننمای دوپا) را که در ۴ تا ۵ میلیون سال پیش زندگی کرده و مقدم بر ظهور خانواده هومو (نیای انسان امروزی) بودند، مورد مطالعه قرار دادند.
آنها دریافتند که به احتمال قریب به یقین، صورت و فک استرالوپیسها تنها به این دلیل محکمترین استخوانهای این موجود بودهاند که باید برای مشت خوردن آمادگی میداشتند. به باور این گروه از دانشمندان، این میراثی است که تا به امروز ادامه یافته و به ما کمک میکند تا دریابیم که چرا چهره مردان خشنتر از چهره زنان است.
همان گونه که امروزه هم میبینیم، مردان در شروع فرگشت هوموسپینها نیز انعطاف پذیری کمتری نسبت به زنان داشتند و در مقایسه با زنان، احتمال بیشتری وجود داشت که درگیر معادلهای ماقبل تاریخی دعواهای چاله میدانی شوند.این پژوهش که در ژورنال biological reviews منتشر شده است، در راستای تحقیقی قبلی است که بیان میکند سهمی که خشونت در تکامل بشر دارد، خیلی بیشتر از چیزی است که متخصان بخواهند به آن اذعان کنند. این پژوهشگران میگویند که این ویژگیها تا حد زیادی در راستای نیاز به جنگ تکامل یافتهاند.
همچنین آنها معتقدند :”زمانی که انسانهای امروزی با دستهای خالی با هم دعوا میکنند، معمولا اولین هدف حمله، صورت است. چیزی که ما یافتهایم این است که استخوانهایی که بیشترین میزان شکستگیها را در دعواها دارند، همان بخشهایی از جمجمه هستند که شاهد بیشترین افزایش استحکام در طول دوران تکامل نخستینیان بودهاند.”