زندگی در شهر کوچک لانگیربینِ نروژ، کمی عجیب است . این شهر شمالی ترین شهر کره زمین است .در این سرزمین دمای هوا هیچوقت از شش درجه سانتیگراد بالاتر نمی رود و در زمستان هم سه ماه تاریکی انتظار مردم این شهر را می کشد . لانگیربین سرزمین خرس های قطبی است و به همین خاطر هم همه ساکنین شهر همیشه با خودشان اسلحه حمل می کنند .
از همه عجیب تر این که هیچکس حق ندارد در این شهر بمیرد !
اگر کسی در این شهر به سختی مریض شود ، سریعا با کشتی یا هواپیما به سایر نقاط نروژ منتقل می شود تا آخرین روزهای عمرش را در آنجا بگذراند . اگر هم کسی به طور اتفاقی در این شهر کشته شد ، هرگز در این شهر دفن نمی شود لانگیربین قبرستان کوچکی دارد که حدود ۷۰ سال است که کسی در آن دفن نشده است .
البته این کار دلیل دارد . ۷۰ سال پیش دانشمندان متوجه شدند به خاطر این که خاک لانگیربین ، پرمافراست است و اجساد در آن تجزیه نمی شوند .
در علم زمین شناسی پرمافراست به خاکی گفته می شود که دمای آن همواره برابر با نقطه انجماد آب و یا پایین تر از آن است اما با این که کسی حق ندارد در لانگیربین بمیرد ، این شهر خودش را برای بلایای طبیعی جهانی آماده کرده است . هوای سرد و خاک پرمافراست لانگیربین باعث شده است که این شهر مکان مناسبی برای «خزانه جهانی بذر سوالبارد» باشد .
خزانه جهانی بذر سوالبارد ، انباری است که در آن بذر بیش از ۷۵۰/۰۰۰ محصول غذایی ذخیره شده است تا در هنگام بلایایی مثل خشکسالی ، آفت زدگی ، گرم شدن کره زمین و جنگ ، نسل آن ها منقرض نشود .
شهر لانگیربین قوانین عجیب دیگری هم دارد . داشتن گربه در این شهر ممنوع است .دلیل آن هم این است که گربه ها جمعیت پرنده های این شهر را تهدید می کنند .
حدود ۳۰۰۰ خرس قطبی در لانگیربین زندگی می کنند و ساکنین این شهر همواره در خطر حمله خرس های قطبی قرار دارند به همین خاطر اولین چیزی که در مدرسه به دانش آموزان یاد می دهند این است که چگونه با اسلحه به خرس قطبی شلیک کنند .
اما با این حال شکار خرس قطبی در این شهر ممنوع است با این که همه شهروندان در این شهر باید با خود اسلحه حمل کنند ، بردن اسلحه به ساختمان های عمومی شهر مثل سوپر مارکت ها ممنوع است
.
جلوی در برخی از مغازه ها تابلویی وجود دارد که روی آن نوشته شده است : تمامی خرس های قطبی داخل این مغازه قبلا کشته شده اند لطفا اسلحه خود را به داخل نیاورید . همین شرایط و ویژگی های خاص لانگیربین باعث شده است که این شهر به یکی ازمقصدهای مورد علاقه توریست هاو دانشمندان تبدیل شود.
فرستنده، دوست عزیزمون خانم “فرشته فتحعلیان”