نوشته های وبلاگ

آخرین ماموت‌ها از «تشنگی» مردند

آخرین ماموت‌ها از «تشنگی» مردند

به نظر می‌رسد که یکی از آخرین گروه‌های بازمانده از ماموت‌های پشمالو،‌ که قرن‌ها پیش نسل‌شان منقرض شده، در اثر تشنگی ناشی از بالا آمدن آب شور دریاها و اقیانوس‌ها باشد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه محققان می‌گویند که این جانوران که در اواخر عصر یخبندان یعنی ۵۶۰۰ سال قبل در کره زمین زندگی می‌کردند، احتمالا به علت عدم دسترسی به آب شیرین از بین رفته‌اند.

این تحقیق همچنان به ساکنان فعلی کره زمین هشدار می‌دهد که با گرم‌شدن کره زمین و بالاآمدن سطح آب اقیانوس‌ها این سناریو ممکن است به زودی برای دیگر جانوران و انسان‌ها کره زمین هم تکرار شود.

این پژوهش در جزیره سن پال که یکی از مناطق دورافتاده آلاسکا است انجام شده است. در گذشته این جزیره بخشی از سرزمینی بود که قاره آمریکا را به آسیا متصل می‌کرد. وقتی در فاصله بین ۱۴۷۰۰ تا ۱۳۵۰۰ سال قبل، درزمان آب شدن یخ‌ها، آب اقیانوس‌های این منطقه بالا آمد، این زمین به زیر آب رفت و جزایر پراکنده‌ای از آن باقی ماند.

ماموت‌های این جزیره ۵۰۰۰ سال بیشتر از ماموت‌های خشکی‌های اصلی دوام آوردند. احتمالا ماموت‌های قاره‌ها به خاطر تغییرات آب و هوایی و شکار منقرض شده‌ بودند.

ماموت‌های پشمالو،‌

ماموت‌ها، مانند فیل‌های امروزی،‌ هر روز نزدیک به ۲۰۰ لیتر آب می‌نوشیدند. در عرض دو هزار سال، ذخیره آب شیرین این جزیره بسیار کم شد و در نتیجه جمعیت این گروه افول کرد.

بررسی بقایای دندان‌ها و همینطور دیگر بخش‌های باقی‌مانده در فسیل‌های این نوع ماموت نشان از وضعیت خشکسالی را می‌دهد؛ به همین دلیل دانشمندان حدس می‌زنند یکی از دلایل اصلی انقراض آنها نبود آب شیرین بوده است.

این تحقیق همچنان نشان می‌دهد که وضعیت امروز بسیاری از جزایر و زندگی انسان‌ها و حیوانات در آنها، بسیار شبیه به دوران آب شدن یخ‌های عصر یخبندان است. بالا آمدن آب اقیانوس‌ها به کم شدن ذخیره آب شیرین و در نهایت خطر انقراض حیات در خشکی می‌انجامد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.